top of page
Search
Netta Topaz

בעקבות סיפור

בהמשך לפוסט הקודם, על כמה תורמת פעילות, שההורה מעביר בכיתה, לערך העצמי של הילד שלו, הבטחתי להביא רעיונות (כולם נוסו בהצלחה בכיתות של הילדים שלי), להלן שני רעיונות ראשונים:

  1. "יותר מידי צעצועים" - ספר קסום של דויד שנון על ילד שהיו לו יותר מידי צעצועים (ובינינו, לאיזה ילד היום אין...), אמא שלו מחליטה לעשות סדר ולנפות חלק מהצעצועים שהוא כבר לא משחק איתם לפח או לתרומה, אך בסוף מסתבר שהצעצוע הכי טוב זה הארגז בו אספו את הצעצועים, כאשר הילד הופך אותו לחללית. מביאים לכיתה 5-6 ארגזים (בגודל שמאפשר ישיבה של ילד אחד בפנים). לאחר קריאת הסיפור, מחלקים את הכיתה (אני עשיתי את הפעילות הזו גם בגן חובה וזה עבד מצויין) לקבוצות של 4-5 ילדים וכל קבוצה בוחרת מה לעשות מהארגז שלה (חללית, מכונית, רובוט, בית וכו' כיד הדמיון). חוץ מארגזים, אני ממליצה להביא סכין חיתוך (לעזור להם איפה שצריך), מדבקות, מסקנטייפ, ארטליין, קופסאות קרטון קטנות וכו'. בסוף כל קבוצה מציגה את התוצר שלה בגאווה לכולם. לסגור 2 שיעורים עבור הפעילות - הנאה מובטחת.

  2. "גור-חתול אדם ארוך שיער" - אתגר קרת, הקסום, עם פנינה לילדים, שמאפשרת להם לבטא את עצמם. הספר מספר על ילד שאביו השאיר אותו בגן חיות לבדו. הוא הופך לחיה הנדירה: גור-חתול אדם ארוך וכותב את ספר הוראות הטיפול בו. מקריאים את הסיפור ומחלקים לילדים דפים חלקים (אני הבאתי דפים צבעוניים, שיהיה יותר חגיגי). כל ילד מקפל את הדף ל-2, ליצירת חוברת (חלק מהילדים השתמשו ביותר מדף אחד), מחליט על איזה חיה הוא רוצה לכתוב (אפשר גם להמציא חיה), מצייר אותה וכותב לה הוראות הפעלה (דוגמאות בסיפור): איפה היא חיה? מה היא אוהבת לאכול? מה הפעילות האהובה עליה? וכד'. לא הייתי בטוחה, שהילדים ישתפו פעולה עם פעילות, שדורשת כתיבה, אבל הם הפתיעו אותי בגדול (הורים - שימו לב מה הילד שלכם מספר לכם דרך החיה, שהוא כותב עליה). מומלץ מכיתה ג' ומעלה שהם כבר שולטים בכתיבה. חשוב לא להכריח את מי שממש מתנגד- אפשר גם רק לצייר או רק לכתוב ולפעמים יש כאלה שעוזר להם שהם ידברו ואת או המורה תכתבו להם.

מוזמנים לפנות אלי עם כל שאלה.




10 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page